Mindeord

 

Hovedformand Finn Christiansen på vegne af Vorup Frederiksberg Fodboldklub:

 

Det er med stor sorg, at vi har modtaget nyheden om, at Erik Sveigaard er afgået ved døden. Med hans død har vi har mistet en mand af de sjældne. Han var en ildsjæl,  der passioneret arbejdede for at gøre hans og vores forening, Vorup Frederiksberg Boldklub, til det, den er i dag. Han efterlader sig et ekko, der giver genlyd, når vi taler om foreningen.

 

Erik blev født i 1930, samme år som Vorup FB opstod. Officielt har han været en del af Vorup FB, siden han fyldte 18 år, men det er en ren formalitet, som han ikke lod sig stoppe af. Han startede nemlig allerede som 15 årig med at træne klubbens drenge i fodbold. Det er nu 73 år siden, så det er ikke mange år af hverken Eriks eller foreningens fulde levetid, hvor man har kunne sige VFB uden at sige “Fille” - som han blev kaldt i Vorup FBs regi. Han har sat sit præg på det meste. Ikke mindst idet han har været med til at opstarte flere nye afdelinger: svømning, badminton, old boys og senest motionsafdelingen for seniorer. Han var nærmest synonym med klubbens blå farve.

 

Han har igennem tiden været involveret i lidt af hvert: træner, bestyrelsesmedlem, revisor og formand for op til flere afdelinger. Også i cafeteriet og på foreningens kontor var han ikke bleg for at give en hånd med – der var ikke en opgave, han ikke var villig til at tage. Den største opgave, han påtog sig de seneste år, var ad hoc – denne post kendetegnede “Fille”, for han var altid villig til at hjælpe, hvor der er brug for det. Med en solid ballast og viden fra de mange år, har han sparet klubben for at begå de samme fejl flere gange.

 

Den eneste hurdle, han ikke sprang letbenet over, var kontorets oldgamle computere – de arbejdede alligevel for langsomt. "Tager det altid så lang tid at starte op?" spurgte han, mens han kiggede på Windows logoet på skærmen, hvortil der med et suk blev svaret "ja". "Okay," svarede “Fille”, "det gider jeg ikke vente på!" Det må han nu alligevel have gidet i det lange løb, for han stod blandt andet for at skrive kommunale ansøgninger og har bidraget til foreningens klubblad, "Kvartalsnyt" i mange år. Der findes mennesker, for hvem det er naturligt at spørge, ikke hvad foreningen kan gøre for dem, men hvad de kan gøre for foreningen – og sådan et menneske var “Fille”.

 

Synonymet på Vorup FB, en legende – det er store ord, han får med på vejen herfra, men de er fuldt ud fortjente. Med et CV som frivillig, der let kan måle sig med et regulært professionelt CV i både længde og drøjde, syntes det eneste, der har stoppet ham fra at være med fra dag 1, - at han kun lige var født, da foreningen opstod.

 

Han var en del af årgang "Høvejen" – en del af den generation, der står vagt om de værdier, der er med til at skabe et klubfællesskab. Han satte en ære i at gøre klubben til et sted, hvor sammenhold og fællesskab fik lov til at gro. Disse værdier vil vi kæmpe for at føre videre i hans ånd.

 

Som person kan han uden tvivl beskrives som glad og behagelig. Han var ordentlig: selvom han godt kunne være uenig med dommeren, når han var på banen, var han ikke bleg for at tage en øl med ham bagefter. Med alt dette in mente var det naturligt, at han i 1980 blev optaget som æresmedlem i klubben, og at han har været kåret både som årets idrætsleder i Randers SIKR i 1994 og årets leder i Vorup FB 1995. Han nåede at få både klubbens 10 års nål og flere af DBUs hædersnåle. Hans CV er langt og et billede på, hvor stor en del af klubbens ånd, vi har mistet. Hvis nogen vil se, hvor langt det faktisk er, kan det ses på : www.vorupfb.dk/fille .

 

En legende, der var så integreret en del af Vorup FB som han var, lever videre i (sports)ånden og vi tror han spiller videre på himlens fodboldhold, hvor nederlag og udvisninger er et ukendt begreb.

 

Vores tanker går til hans efterladte: hans hustru, Minna, børn, børnebørn og øvrig familie - vi er beærede over, at de i så mange år har villet dele ham med os.

 

Æret være Erik "Fille" Sveigaards minde.

 
 
 

 

VORUP FB

Vorup Frederiksberg Boldklub
Møllevangsvej 9
8940 Randers SV
Tlf. 86445287
E-MailAFDELINGER
SAMARBEJDSPARTNERE
HOVEDSPONSORER

    

    edit | powered by &Rcms | sitemap